Δυο ειδών είναι οι κρυμμένες αλήθειες. Είναι οι αλήθειες που μας κρύβουν, και οι αλήθειες που είναι ολοφάνερες αλλά αρνούμαστε να τις κοιτάξουμε κατάματα. Για όλες, αλλά πάνω απ'ολα για τις δεύτερες, χρειάζεται που και που κάποιος να σηκώνει το χέρι του, να τις δείχνει, και να διακυρήττει ότι ο βασιλιάς, ο οποιοσδήποτε μοντέρνος "βασιλιάς" που καταδυναστεύει το μυαλό μας, είναι γυμνός.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Έρχεται η 17η Νοεμβρίου, άρχισαν ξανά τα επεισόδια! ΑΚΑ: Κάποιος να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο

Δεν πρόλαβε να μπει καλά καλά ο Νοέμβρης, και τα καθιερωμένα παραδοσιακά επεισόδια εντός και εκτός πανεπιστημίων αρχίσανε. Οι γνωστοί άγνωστοι ξεπρόβαλαν και πάλι από την πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης, και αφού τα έκαναν και πάλι γυαλιά καρφιά επιτιθέμενοι στα πάντα γύρω τους και βάζοντας φωτιά, τραυμάτισαν ακόμα και τους πυροσβέστες που έτρεξαν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Είναι προφανές ότι δεν πάει άλλο! Το Πολυτεχνείο αγωνίστηκε για ελευθερία, άλλα εν τέλει έπεσε θύμα της ίδιας του της φήμης. Με το πρόσχημα της ιδεολογίας το άσυλο εδώ και πολύ καιρό προστατεύει όλες εκείνες τις ομάδες που συμμερίζονται τη βία, και απλά θέλουν να τα κάνουν γυαλιά καρφιά! Και το να έχουν ιδεολογική "κάλυψη" είναι απλά ένα bonus! Γιατί προτεραιότητά τους είναι απλά να ρίξουν ξύλο!

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους. Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί! 'Η πρέπει να ρυθμιστεί η χρήση του με κάποιον άλλο τρόπο. Έως τώρα το άσυλο δίδεται αδιακρίτως στον καθένα και πρέπει να ψηφίσει η σύγκλητος του πανεπιστημίου για το αν πρέπει να αρθεί η όχι. Ε, λοιπόν, πρέπει να γίνει το αντίθετο. Η σύγκλητος να ψηφίζει όχι για το αν θα άρει το άσυλο, αλλά για το αν θα το αποδώσει σε κάποιον που το ζητά ευθύς εξαρχής (με την προϋπόθεση του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων). Μόνο έτσι θα αποκτήσει το πανεπιστημιακό άσυλο την πραγματική του διάσταση και θα υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε! 'Η αυτό, ή να καταργηθεί τελείως! Σε δημοκρατική χώρα ζούμε, και ακόμα και αν γινόταν μια δικτατορία, το άσυλο δεν θα την σταματούσε έτσι η αλλιώς.

Φυσικά, τα αντιδεξιά ελατήρια της αριστεράς θα αντιδράσουν παράλογα και δυναμικά αν πάει να κάνει μια τέτοια αλλαγή η ΝΔ, η τέλος πάντων μια μη αριστερή κυβέρνηση. Ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο κατάλληλο να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα, αλλά και πάλι οι σχέσεις του με την αριστερά θα δοκιμάζονταν σοβαρά. Αν όμως δεν βγει επιτέλους κάποιος να κάνει κάτι, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το άσυλο να βιάζεται από στοιχεία που ρίχνουν μολότοφ, επιτίθενται σε πυροσβέστες, καίνε καταστήματα, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, εμποδίζουν δια της βίας τις πανεπιστημιακές εκλογές, εκφοβίζουν με την βία γενικότερα τον ακαδημαϊκό κόσμο, και επιχειρούν να λιντσάρουν με γυμνά χέρια ακαδημαϊκούς και πρυτάνεις!

Φτάνει πια! Ας κάνει κάποιος κάτι!

buzz it!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίλε είσαι κομμάτι φασίστας ε;

Ρομπέν είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ρομπέν είπε...

Αναλυτή, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ας μας πει ο ανώνυμος του παραπάνω σχολίου ή ο οποιοσδήποτε ποιον ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί σήμερα το άσυλο. Ποια λειτουργία θωρακίζει. Περιμένουμε να ακούσουμε, να μορφωθούμε. Τρισύλλαβες λεξούλες ("φασίστας") λέει κι ο παπαγάλος μου, επιχειρήματα ποιος έχει;
Έχω την αίσθηση ότι λαός και κυβερνήσεις σε αυτήν την χώρα είμαστε δέσμιοι αριστερών αγκυλώσεων πολύ περισσότερο από όσο αντιλαμβανόμαστε ή θα θέλαμε να παραδεχτούμε.
Κι όποιος ενοχλείται που καίγονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, χωρίς λόγο, από ανεγκέφαλους υπανθρώπους, είναι και φασίστας από πάνω.
Άντε, υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ! Νόμιζα πως ήμουν ένας μόνο άνθρωπος ανάμεσα στους χιλιάδες! Επιτέλους κάποιος μιλάει δημόσια με την ΛΟΓΙΚΗ και την ΨΥΧΗ!!!

Πώς γίνεται να φορούν παρωπίδες τόσοι "άνθρωποι" γύρω μας; Τί είδους πλύση εγκεφάλου έχουν υποστεί και πόσο υποτιμούν την ίδια τους τη νοημοσύνη νομίζοντας ότι το άσυλο είναι δικαίωμα;!!!
"Δικαίωμα" ποιανού;! Δικό μου που φοιτώ κ βλέπω να καταστρέφουν το χώρο που αγαπώ; Των πολιτών που υποτιμούν πλέον την ανώτερη παιδεία και βλέπουν την καταστροφή της όμορφης πόλης μας (ομορφιά που εμείς, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, "γευόμαστε" κ χαιρόμαστε στην καθημερινή μας ζωή);! Των γονιών των φοιτητών;! Των ανθρώπων που πασχίζουν να δημιουργήσουν μια περιουσία κ την καταστρέφουν άγνωστοι χωρίς να ξέρουν τί θυσίες έχουν κάνει οι άνθρωποι αυτοί για να αποκτήσουν όσα έχουν;!

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ είναι αυτό που ξεκίνησε (αν το καλοσκεφτούμε...) ως δημοσιοσχετίστικο "διαφημιστικό κόλπο" από τα κόμματα (ΟΛΑ τα κόμματα) για άλλους σκοπούς (πχ εύνοια κ "ησύχαση" των πολιτών) και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ;

Και για να μην παρεξηγηθώ...
ΠΡΕΠΕΙ να συνειδητοποιήσουμε ότι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην ουσία ΚΟΜΜΑΤΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ"!!!
Τί θα πει "αριστερά", "δεξιά", "ένστολος" κτλ;
ΜΥΑΛΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι ΜΙΑ ανεξαρτήτως κόμματος! Και η καταστροφή της πόλης μας κ ο φανατισμός δεν δικαιολογούνται όσο και να προσπαθούν κάποιοι...
Γιατί το ξεχνάμε αυτό;!
Γιατί φανατίζονται και ακολουθούν μία πορεία που ΑΛΛΟΙ "έξυπνοι" έχουν δημιουργήσει για τα συμφέροντά τους;

Ακόμα...
Όταν λένε "άσυλο" τί ακριβώς εννοούν; (γιατί στην ελληνική γλώσσα άλλο νόημα έχει...)
Εννοούν να επιτρέπεται να μπαίνει στο πανεπιστήμιο (χώρο μόρφωσης και εκπαίδευσης, χώρο "εργασίας") κάθε άσχετος, αρκεί να μη μπαίνουν οι ένστολοι;!
Γιατί... μόνο "ασυλία" δε μοιάζει αυτό στην πραγματικότητα...

Από τη στιγμή που επιτρέπεται ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ να μπει και να κάνει Ο,ΤΙ θέλει στον πανεπιστημιακό χώρο (...), πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, με τα εγκλήματά της (μην παρεξηγηθώ... σκεφτείτε λίγο τί εννοώ...), τους "επικίνδυνους" (για το κοινό καλό) ανθρώπους, την ανάγκη για προστασία, σεβασμό των κοινών πραγμάτων και εφαρμογή των νόμων!!! (ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με κάποιους νόμους...)

Συγνώμη και πάλι για την έκταση του κειμένου... Απλά δε μπορώ να "χωνέψω" πώς τόσοι πολλοί (και έξυπνοι κατά τ'άλλα) άνθρωποι ακόμη υποστηρίζουν κάτι, που μας "πηγαίνει" χρόνια πίσω και δε μας αφήνει να αναπτυχθούμε ως χώρα. Οι ΜΝΗΜΕΣ πρέπει να κρατηθούν ζωντανές (πχ Πολυτεχνείο), αλλά για να προοδεύσουμε κι όχι να τις αναπαράγουμε ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ κ ΑΦΟΡΜΗ!!! Όχι για να τις χρησιμοποιούμε και να τις εκμετταλευόμαστε... Πρέπει να συγκινούμαστε και να τιμούμε τις θυσίες των ανθρώπων εκείνων... Κι όχι να καταστρέφουμε στο όνομά τους... (Αυτό δεν είναι τιμητικό για τις ψυχούλες τους, ούτως ή άλλως...) Τότε, οι πολίτες και οι φοιτητές "πολεμούσαν" με σημαία το πάθος για ελευθερία κι όχι το μίσος για τους ένστολους... Και υπήρχε λόγος!!! Τώρα;! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Οι "Κρυμμένες Αλήθειες" είναι ένα blog αναλύσεων και σχολιασμού της ειδησεογραφίας και όχι μόνον. Τo blog είναι μη κερδοσκοπικό, δεν φιλοξενει διαφημίσεις δεν χρηματοδοτείται εν γένει από κανέναν, ούτε και χρησιμοποιείται ως εξέδρα επωφελούς προώθησης ή διαφήμισης άλλων δραστηριοτήτων του συγγραφέα, είτε επωφελούς προς τον συγγραφέα δραστηριότητας του οποιοιουδήποτε.

Τα κείμενα του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Analytis (c). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων με σωστή παραπομπή και αναφορά στην πηγή.