Δυο ειδών είναι οι κρυμμένες αλήθειες. Είναι οι αλήθειες που μας κρύβουν, και οι αλήθειες που είναι ολοφάνερες αλλά αρνούμαστε να τις κοιτάξουμε κατάματα. Για όλες, αλλά πάνω απ'ολα για τις δεύτερες, χρειάζεται που και που κάποιος να σηκώνει το χέρι του, να τις δείχνει, και να διακυρήττει ότι ο βασιλιάς, ο οποιοσδήποτε μοντέρνος "βασιλιάς" που καταδυναστεύει το μυαλό μας, είναι γυμνός.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Ο έλληνας που αποθεώνει τον Μάρξ, πλακώνεται στα σχολεία, κερδοσκοπεί πάνω στον συνάνθρωπό του, για να κρύψει τα κέρδη του κάτω από το στρώμα

Πλειάδα από ενδιαφέροντα άρθρα στην σημερινή Καθημερινή!

Στο Είναι η κρίση "Αριστερή" ο Μπάμπης Παπαδημητρίου συζητά την οικονομική κρίση και προσγειώνει πολλούς, των οποίων τα μυαλά πήραν αέρα, στην πραγματικότητα.

Στο Ζαρντινιέρες και στα Σχολεία η Τασούλα Καραϊσκάκη αναδεικνύει το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της σχολικής βίας, και αναζητεί αιτίες και λύσεις

Στο "Καλοί" και "Κακοί" Έλληνες ο Αντώνης Καρκαγιάννης αποδίδει τιμές στον απλό πλην τίμιο Έλληνα ο οποίος τείνει πια να εκλείψει επικίνδυνα.

Και τέλος, στο Βάλε τα λεφτά κάτω απ' το στρώμα η Μαριλή Μαργωμένου παρουσιάζει γλαφυρά αλλά και εμμέσως επικρίνει την (εντελώς παράλογη) απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι "Κρυμμένες Αλήθειες" είναι ένα blog αναλύσεων και σχολιασμού της ειδησεογραφίας και όχι μόνον. Τo blog είναι μη κερδοσκοπικό, δεν φιλοξενει διαφημίσεις δεν χρηματοδοτείται εν γένει από κανέναν, ούτε και χρησιμοποιείται ως εξέδρα επωφελούς προώθησης ή διαφήμισης άλλων δραστηριοτήτων του συγγραφέα, είτε επωφελούς προς τον συγγραφέα δραστηριότητας του οποιοιουδήποτε.

Τα κείμενα του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Analytis (c). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων με σωστή παραπομπή και αναφορά στην πηγή.