Δυο ειδών είναι οι κρυμμένες αλήθειες. Είναι οι αλήθειες που μας κρύβουν, και οι αλήθειες που είναι ολοφάνερες αλλά αρνούμαστε να τις κοιτάξουμε κατάματα. Για όλες, αλλά πάνω απ'ολα για τις δεύτερες, χρειάζεται που και που κάποιος να σηκώνει το χέρι του, να τις δείχνει, και να διακυρήττει ότι ο βασιλιάς, ο οποιοσδήποτε μοντέρνος "βασιλιάς" που καταδυναστεύει το μυαλό μας, είναι γυμνός.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Ο Στ.Μάνος ξεβρακώνει την κυβέρνηση (υπόθεση Siemens)

Σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Στ. Μάνος αποδομεί την απάντηση Ρουσσόπουλου στο ερώτημα "Θα τιμωρήσει η κυβέρνηση την Siemens;"

Aπ'ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να το κάνει. Έτσι όμως, οδηγούμαστε σε ένα εξωφρενικό αποτέλεσμα: Οι υπουργοί που χρηματίσθηκαν ΔΕΝ θα τιμωρηθούν ποτέ γιατί το έγκλημά της δωροδοκίας παραγράφεται, απ' ότι φαίνεται, εντός...δυο τριών ετών!
Η Siemens επίσης ΔΕΝ θα τιμωρηθεί γιατί απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος εφαρμόσιμος νόμος και γι' αυτό!
Εν τέλει, η νομική μας πραγματικότητα, έτσι όπως πρακτικά εκφράζεται, τιμωρεί μόνο τους δωρολήπτες που έχουν χρηματιστεί εντός των εκάστοτε τελευταίων δυο-τριών ετών! Όλοι οι υπόλοιποι (και οι δωροδόκοι) την σκαπουλάρουν! Και όταν η κυβέρνηση δια στόματος Ρουσσόπουλου επιδεικνύει τέτοια αδιαφορία στην θεσμοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για δωροδόκους και δωρολήπτες, πρακτικά στέλνει σαφές μήνυμα ότι το..."πάρτι" θα συνεχιστεί!
Διαβάστε το άρθρο του Στ. Μάνου και θα καταλάβετε.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι "Κρυμμένες Αλήθειες" είναι ένα blog αναλύσεων και σχολιασμού της ειδησεογραφίας και όχι μόνον. Τo blog είναι μη κερδοσκοπικό, δεν φιλοξενει διαφημίσεις δεν χρηματοδοτείται εν γένει από κανέναν, ούτε και χρησιμοποιείται ως εξέδρα επωφελούς προώθησης ή διαφήμισης άλλων δραστηριοτήτων του συγγραφέα, είτε επωφελούς προς τον συγγραφέα δραστηριότητας του οποιοιουδήποτε.

Τα κείμενα του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Analytis (c). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων με σωστή παραπομπή και αναφορά στην πηγή.