Δυο ειδών είναι οι κρυμμένες αλήθειες. Είναι οι αλήθειες που μας κρύβουν, και οι αλήθειες που είναι ολοφάνερες αλλά αρνούμαστε να τις κοιτάξουμε κατάματα. Για όλες, αλλά πάνω απ'ολα για τις δεύτερες, χρειάζεται που και που κάποιος να σηκώνει το χέρι του, να τις δείχνει, και να διακυρήττει ότι ο βασιλιάς, ο οποιοσδήποτε μοντέρνος "βασιλιάς" που καταδυναστεύει το μυαλό μας, είναι γυμνός.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Λονδίνο, Liverpool Station, 15 Ιανουαρίου 2009, ώρα 11:00

Στις 11 η ώρα το πρωί της 15ης Ιανουαρίου 2009, στον σταθμό Liverpool Station του Λονδίνου συνέβη το παρακάτω ξεσηκωτικό περιστατικό. Απολαύστε το...



Πέρα από το ότι ήταν ένα εξαιρετικά καλόγουστο διαφημιστικό, το συγκεκριμένο περιστατικό έδωσε μια διαφορετική νότα και έβαλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των ανθρώπων σε μια πόλη όπως το Λονδίνο, το οποίο χτυπήθηκε σκληρότερα από κάθε άλλη πόλη από την πρόσφατη οικονομική κρίση, χιλιάδες κόσμου έχει χάσει την δουλειά του και η οικονομία βαδίζει ολοταχώς προς την ύφεση. Το διαφημιστικό αυτό, και το περιστατικό στην Liverpool Station, ήταν από στόμα σε στόμα σε όλη την βρετανική πρωτεύουσα, και έδωσε μια πνοή ελπίδας στην ταλαιπωρημένη πόλη, θυμίζοντάς μας ότι η ζωή συνεχίζεται, και η χαρά είναι ένα αίσθημα ανεξάρτητο από το τι μας βρίσκει κάθε μέρα στη ζωή.

Και ερχόμαστε τώρα στο...ελληνικότερον. Τι θα γινόταν αν πραγματοποιούνταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Δεν νομίζω ότι οι αντιδράσεις θα ήταν τόσο θετικές από την πλειοψηφία. Σε πρώτη φάση πολλοί Έλληνες, κυριευμένοι από μια περίεργη εγωιστική "καγκουριά" θα γελούσαν με τους "χαζούς" που πήγαν και έκαναν τα "καραγκιοζιλίκια" τους σε δημόσιο χώρο. Βλέπετε, στην Ελλάδα τον δημόσιο χώρο οφείλει να τον διαφεντεύει το σκυλάδικο, και όλα τα άλλα οφείλουν να ωχριούν μπροστά του.

Κατά δεύτερο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχαμε μέχρι και...επερωτήσεις στη βουλή για το συμβάν. Φαντάζομαι αγανακτισμένους Παπαρήγα και Αλαβάνο να καταθέτουν ερωτήσεις για το πώς συνέβη και εδόθη άδεια για δέσμευση μεγάλου κλειστού δημοσίου χώρου "για τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών κερδοσκοπικών εταιρειών", και να εγκαλούν την κυβέρνηση για διαπλεκόμενη ενέργεια, ενώ ο Καρατζαφέρης θα κατέθετε ερώτηση αμφισβητώντας την σκοπιμότητα παραχώρησης δημοσίων χώρων τύπου σταθμών τρένου για χορευτικούς ακτιβισμούς "αλλοδαπής προέλευσης" οι οποίοι απέχουν από την πρέπουσα ελληνική πολιτισμική παράδοση.

Όχι πείτε μου αγαπητοί μου αναγνώστες, αν γυριζόταν η παραπάνω διαφήμιση στο σταθμό Λαρίσης, πιστεύετε ειλικρινά ότι δεν θα είχαμε τέτοιου είδους αντιδράσεις; Πιστεύω πως ναι...

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Απλά απολαύστε το. Τις τελευταίες μέρες το βλέπω συνέχεια και μου ανεβάζει την διάθεση.

Analytis

buzz it!

2 σχόλια:

libertarian είπε...

πολύ ωραίο βιντεάκι :)

Nenyaki : ) είπε...

Πόσο δίκιο έχεις δυστυχώς :(

Οι "Κρυμμένες Αλήθειες" είναι ένα blog αναλύσεων και σχολιασμού της ειδησεογραφίας και όχι μόνον. Τo blog είναι μη κερδοσκοπικό, δεν φιλοξενει διαφημίσεις δεν χρηματοδοτείται εν γένει από κανέναν, ούτε και χρησιμοποιείται ως εξέδρα επωφελούς προώθησης ή διαφήμισης άλλων δραστηριοτήτων του συγγραφέα, είτε επωφελούς προς τον συγγραφέα δραστηριότητας του οποιοιουδήποτε.

Τα κείμενα του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Analytis (c). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων με σωστή παραπομπή και αναφορά στην πηγή.